index   E-mail to me   Google

FARSI

    


در اين درس با فارسی نويسی، فارسی سازی و استاندارد يونيکد و نحوه استفاده از اديتور آنلاين و فارسی اين سايت آشنا خواهيد شد. همچنين متاتگ http-equiv و شناسه dir نيز معرفی خواهد شد.


سؤالات مربوط به فارسی نويسی را ميتوان به سه گروه عمده تقسيم کرد:
- چگونه فارسی بنويسم ؟
- چگونه فارسی بخوانم؟
- چگونه صفحات اچتمل فارسی را نمايش دهم؟


دو نکته بسيار مهم در مورد فارسی نويسی:

  • روش کدگزاری UTF-8
    اکيدا توصيه ميشود که برای تايپ و تمايش متون فارسی از استاندارد يونيکد و روش کدگزاری UTF-8 اسنفاده شود و اين روشی است که مطالب اين سايت و اديتور آنلاينش از آن استفاده ميکند.نکته مهم در نمايش صحيح متون فارسی تعيين نوع کدگزاری يا encoing صفحات فارسی است که برای اينکار بايد از متاتگ خاصی به نام http-equiv در بخش head صفحات اچتمل به شکل زير استفاده شود:
  • <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">

    در اينصورت مرورگر يا Browser قبل از نمايش صفحه از روی متاتگ فوق نوع کدگزاری (Encoding) را تشخيص داده و ديگر مثلا نيازی به تعيين دستی (دراکسپلورور 5 : View/Encoing/Unicode / UTF-8 ) نوع Encoing توسط بازديدکننده سايت نخواهد بود.

  • شناسه يا attribute ی به نام dir
    جهت نمايش متون لاتين به صورت پيش فرض و default از چپ به راست (ltr) ميباشد.در مورد متون و جملات فارسی بايد با کمک روشی جهت نمايش پيش فرض را به "راست به چپ" تغيير دهيد. شناسه يا attribute ی به نام dir يا همان direction اين کار را برای شما انجام ميدهد. اين شناسه دارای دو مقدار ممکن ميباشد :

  • dir="ltr" , Left-to-right text. - چپ به راست
    dir="rtl" , Right-to-left text. - راست به چپ

    مثلا برای نمايش جمله فارسی "سلام بر دنيای وب!" با کمک عناصر p يا div کافی است که به يکی از شکلهای زير عمل شود:

    <p dir="rtl"> سلام بر دنيای وب </p>
    <div dir="rtl"> سلام بر دنيای وب </div>

    در بسياری از عناصر و تگ های اچتمل امکان استفاده از شناسه dir ميسر بوده و به عنوان نمونه ميتوان از عناصر زير نام برد:

    <p> , <div> , <html> , <body> , <table> , <tr> , <td> , <h1 ... h6> , <input> , <pre> , <select> , <span> , ...

    مثالهای زير نحوه ترازبندی متون فارسی را به نمايش ميگذارند و برای مطالعه بيشتر در مورد ترازبندی متون "راست به چپ" به اين صفحه مراجعه کنيد. (عناصر BDO ، Span و شناسه lang هم برای مطالعه مفيد ميباشند.)


    لازم به ذکر است که برای فارسی نويسی از کدهای java script موجود در اين آدرس که ابزارهای برنامه نويسی فراهم شده توسط شورای عالی انفورماتيك و دانشجويان دانشگاه صنعتی هستند، استفاده شده است و توصيه ميشود که پروژه farsiweb.info را فراموش نکرده زيرا که استاندارد آينده فارسی نويسی اينترنتی در ايران خواهد شد.


        

     

     

    Top page

    Backup_ID.htm Best_Google_Search.htm Chat_Rome_Full.htm Firewall1.htm Firewall2.htm Help_Google_For_You.htm Html.htm* Metateg.htm Page_Rank_In_Google.htm Ranking_Internet.htm Search.htm Service_Google.htm Technical_Search.htm Web_Log_1&2.htm Web_Log_3&4.htm Web_Log_5&6.htm Buy_Computer.htm Buy_Mobail.htm Buy_Printers.htm Corner_Timer.htm Dictionary_Computer.htm Media_Pic.htm NTFS.htm Partition_Magic1.htm Partition_Magic2.htm Short_Key_IE.htm Short_Key_Win_Xp.htm Short_Key_Winamp.htm Show_Desktop.htm Sound_Card.htm System_Restore.htm Technologist_Win_XP.htm Introduction.htm Web_HTML.htm Elements.htm Tags.htm Farsi.htm Formatting.htm Characters.htm Links.htm Tables.htm Frames.htm** Lists.htm Forms.htm Images.htm Background.htm Fonts.htm Style_Sheet.htm Ex_Frames_1.htm Ex_Frames_2.htm